Futó sorozatok

2017. június 8., csütörtök

Aisha - 06 Írta: *Kyra*A trónért vívott párbajok, lassan a végéhez értek. Már csak Jorek és Marakay küzdelme volt hátra. Aisha már a saját szobájában tartózkodott, Elin-nel és Emarával. Együtt szurkoltak, a félvér tündének.A folyosón nagy lett a lárma. A győztes nevét kiáltották:
- Éljen Jorek! Éljen Jorek, a király!
Aisha és a másik két nő felfigyeltek erre, majd az éljenzést valami más is követte:
- Öld meg a félvért! Emléke ne maradjon!Aisha könnyeivel küszködve, futásnak eredt. Szolgálóinak nem sikerült visszatartaniuk.Berontott a párbaj helyszínére, s könyörgött:
- Kérem, királyom, kegyelmezzen neki.Jorek, az új király, a nő kérésének eleget tett. Marakay testét elvitette, s egy gyógyítót fogadott fel mellé. Miután Jorek és Aisha maguk maradtak, a férfi számon kérte:
- Asszonyt így könyörögni, könnyeket hullatni egy férfiért, még nem láttam. Úgy tudom, Aisha hercegnő egyik szolgálója vagy. Mégis mi közöd neked a félvérhez?Aisha letörölte könnyeit:
- Jól emlékszem rád. Tisztellek azért, amit tettél értünk. De mi téged is megtévesztettünk, ráadásul a mai napig se tisztáztuk.
Jorek egyre kíváncsibb lett:
- Folytasd, kérlek.
Aisha így is tett:
- Aki hercegnőnek adta ki magát, ő csupán egy szolga. Én vagyok Aisha. Marakay pedig nagyon fontos nekem.Jorek egy pillanatnyi töprengés után megkérdezte:
- Jó barát, vagy több annál?
Aisha így válaszolt:
- Szeretem őt, és a trónról is lemondanék érte.
Jorek elgondolkodott:
- Nem csak engem tévesztettek meg, hanem mindenki mást is. Ha ennek a megtévesztésnek híre megy, itt megint elszabadulhatnak az indulatok. A legbölcsebb amit tehetek, hogy elengedlek benneteket. Fedezem a költségeiteket. Nekem pedig mindenképp meg kell nősülnöm. Annyi kérésem lenne, add hozzám a szolgád aki veled szerepet cserélt. Így elkerülhetjük a kellemetlenségeket.Aisha csodálta Jorek bölcsességét, és megoldó képességét:
- Köszönöm, eleget fogok tenni a kérésednek.Aisha feladva rangját, elhagyva otthonát. Messzire utazott szerelmével, Marakay-al. Rövid időn belül egybe keltek.Új otthonukban hozta világra gyermeküket, mely azon időszakban fogant.
Jorek méltónak ígérkezett a tündék trónjára. Hosszú békés időszak köszöntött be. Aisha és Marakay, fiúgyermekükkel, hosszasan évezhették e békét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése